Geld besparen op isoleren: tips en tricks voor een energiezuinig huis

 

Wil je graag je huis isoleren, maar ben je bang voor de hoge kosten? Gelukkig hoeft het isoleren van je huis niet altijd duur te zijn en kun je op verschillende manieren geld besparen. In dit artikel delen we tips en tricks voor het isoleren van je huis op een budget.

  1. Doe het zelf Hoewel het isoleren van je huis een klus is waarvoor je normaal gesproken een professional inschakelt, kun je het ook zelf doen. Het kost wel wat tijd en inspanning, maar het scheelt je een hoop geld. Er zijn verschillende materialen beschikbaar waarmee je zelf aan de slag kunt, zoals isolatieplaten, -dekens en -parels.
  2. Kijk naar subsidiemogelijkheden Er zijn verschillende subsidiemogelijkheden beschikbaar voor het isoleren van je huis. Zo kun je bijvoorbeeld gebruikmaken van de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH) of de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE). Check de website van de Rijksoverheid voor meer informatie.
  3. Kies voor een groepsaankoop Door mee te doen aan een groepsaankoop kun je flink besparen op de kosten van het isoleren van je huis. Verschillende gemeenten organiseren dit soort acties, waarbij een groep mensen gezamenlijk isolatiemateriaal inkoopt. Door de grotere afname kan de prijs per vierkante meter lager uitvallen.
  4. Ga voor tweedehands materialen Je kunt ook besparen op de kosten van het isoleren van je huis door tweedehands materialen te gebruiken. Op websites zoals Marktplaats worden regelmatig isolatiematerialen aangeboden voor een fractie van de originele prijs.
  5. Ga voor duurzame materialen Hoewel duurzame isolatiematerialen in eerste instantie duurder zijn, betaalt het zich uiteindelijk terug in een lagere energierekening. Bovendien dragen duurzame materialen bij aan een beter milieu. Kies bijvoorbeeld voor isolatiemateriaal gemaakt van gerecycled materiaal of cellulose.
  6. Combineer het isoleren met andere klussen Als je toch al van plan bent om bijvoorbeeld je dak te renoveren of nieuwe kozijnen te plaatsen, is het slim om het isoleren van je huis hiermee te combineren. Op die manier kun je kosten besparen op zowel de renovatie als het isoleren.

Door deze tips te volgen kun je op een budget je huis isoleren en flink besparen op de energiekosten. Een energiezuinig huis is niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook voor het milieu. Win-win dus!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back To Top